tirsdag 15. november 2016

Fagdag på kulturskole

Fagdag med Eldar Skjørten i Odda kulturskole mandag 14. november 2016. 
Sist mandag - 14. november 2016 -hadde vi på kulturskolen en fagdag. vi hadde invitert inn musikkpedagogen Eldar Skjørten til å være sammen med oss i en hel dag.

Tema for samlingen var
1: gruppeundervisning vs. 1-til-1.
2: komposisjon med eleverGruppeundervisning
I første runde utfordret Skjørten oss på å reflektere over hvilket maktforhold det er mellom elever og lærere i kulturskolen. Hvem bestemmer hva og hvordan. Dette ble spesielt spennende da vi begynte å filosofere over forskjellen på vårt skole slag - opp i mot grunnskole. Maktforholdet er nemlig veldig annerledes når vi vet at elevene kan velge å slutte.

Slik øker vår bevissthet på trivsel og god dialog med elevene. Noe vi også ble klar over at vi har. Elever i Odda kulturskole blir værende i mange år. Det setter vi pris på. Samtidig er det viktig å være seg sin rolle og ",akt" bevisst - slik at den brukes på best mulig måte: med læring i fokus.

Komposisjon
Skjørten viste oss hvordan hans prosjekt Veslefrikk ser ut. Her er det en meget enkel og funksjonell metode som passer til komposisjon av alle mulige musikksjangere. Dere kan lese mer om det på nettsidene til prosjektet, samt se denne inspirasjonsfilmen.

Det er helt klart at våre elever - i Odda kulturskole - har godt av å komponere mer sammen med sine lærere.

Denne metoden er beregnet for de som IKKE er musikkfaglige. Dette kan nemlig alle gjøre samme - selv en familie med brumlebasser som sangere :-)

Fagdagen var til stor inspirasjon og vi gleder oss til å se resultater av både komponering og sosial dialog med elever og foresatte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar